donderdag 19 juni 2014

Wat komt er deze week op ons (TUIN-)PAD... (3)


Een beetje beschaamd proberen wij de verschillende SOORTEN SLA te tellen in de MOESTUIN. Ze staan op rij onder de PEULVRUCHTEN. Want het zijn er VEEL...

Australische bruine sla, Australische gele sla, Groene Eikenbladsla, Rode Eikenbladsla, Krulsla, Kropsla en Rucola... Met de vermelding dat de Lollo Rosso mislukte deze keer :-)

Het zijn bijna allemaal soorten PLUKSLA, behalve de KROPSLA. We zaaien ze veelal dicht op elkaar in een rij. Maar soms nemen we een enkel plantje (vooraf opgekweekt) en planten die met wat ruimte ertussen in de volle grond. Dan krijg je een schitterende grote bos met SLA uit zo'n enkel plantje. Ook dan blijft deze PLUKSLA zacht en mals. Ondanks dat het langer staat en je niet alleen de babyblaadjes oogst.

Of een mens zoveel soorten nodig heeft? Nee dat niet... Maar het is gewoon zo leuk om een bordje op te maken met VERSCHILLENDE SMAAKBELEVINGEN. En dan hebben we het nog niets eens over hoe het eruit ziet :-) Dus ja... deze week is er ook lekkere en mooie SLA gegeten :-)

Tussen de SLA door zien jullie onze BLOEIENDE VERBENA/IJZERKRUID. Het kleine roze bloemetje is zo ontroerend mooi... 

EEN FIJN WEEKEND ALLEMAAL!

LIEFS, Suzanne & Marcel