dinsdag 15 juli 2014

Gevulde BOLCOURGETTE...


Als we ergens enthousiast over zijn... dan is het wel over onze BOLCOURGETTES. Je kunt deze variant namelijk zo gemakkelijk uithollen en vullen met lekkers. Het ziet er geweldig leuk uit, maar het smaakt bovendien ook nog subliem :-)

Dit maal werd er biologische rundergehakt gekruid met cayennepeper, zeezout en enkele uitgeperste knoflooktenen. Daar werd aan toegevoegd een fijngesneden stengelui + loof, blokjes vruchtvlees die over waren van het uithollen, een beetje tomatenpuree, wat pompoenpitten en oude geraspte kaas.

De gehakt werd rul gaar gebakken samen met cayennepeper en zeezout. Tegen het einde werden er fijngesneden stengelui + loof en enkele uitgeperste tenen knoflook aan toegevoegd. Vervolgens gingen hier de blokjes vruchtvlees en tomatenpuree bij. Na kort omscheppen ging de wokpan van het vuur. Als laatste werden er pompoenzaden en oude geraspte kaas doorheen geschept. De elektrische oven werd voorverwarmd op 200 graden Celsius en na een half uurtje bakken was de GEVULDE BOLCOURGETTE klaar om verorberd te worden :-)

Deze groene ronde variant heeft een uitermate ZACHTE SCHIL. Dit is vooral bij het bereiden van GEVULDE COURGETTES in de OVEN bijzonder aangenaam. Uiteraard geldt de regel hoe groter je de COURGETTE laat worden, hoe dikker de schil word. Maar deze soort behoudt de zachte schil zelfs bij de grote en iets te dik geworden gevallen :-)

Volgend jaar zijn deze VROLIJKE BOLLETJES voorzeker weer VAN HARTE WELKOM in onze MOESTUIN :-)

Een HARTELIJKE GROET, Suzanne & Marcel