donderdag 21 augustus 2014

DAAR waar romantische idylle langs de GRENS van pijn trekt...


Tijdens onze VAKANTIE trokken we veel het VOORMALIG DDR-GEBIED in. We bezochten dan met name de kleine gehuchtjes. Het echte authentieke plattelandsleven is iets wat wij graag opzoeken. 

Misschien zou je denken dat je niet veel meer merkt van de verdrietige periode die zich hier heeft voltrokken. Maar niets is minder waar... je ziet nog altijd de grauwe flats midden op het platteland staan. Ze stralen armoede uit en vertellen hun pijnlijke verhaal.

Naast de FLATS en resten van het VOORMALIG IJZEREN GORDIJN zie je ook positieve dingen uit deze tijd voorbij komen. Neem nu de oude BOOMGAARDEN. Van hogerhand werden destijds gigantische hoeveelheden fruitbomen geplant om de bevolking meer onafhankelijk te laten zijn. Ook langs de binnenwegen, kilometers lang, staan de bomen fier vruchtdragend te zijn. We kochten wat lekkers bij een authentiek bakkertje en smulden hiervan middenin zo'n pracht van een BOOMGAARD :-)

Na de IDYLLISCHE BOOMGAARD volgde een grappig MUSEUM over de auto's van toen. Vele gerestaureerde TRABANTEN stonden netjes binnen te glimmen. Buiten stonden nog wat oudjes te wachten op een opknapbeurt.

Toch denken wij dat de auto's buiten het best de tijd van toen weergeven. Er was immers geen geld om de auto's goed te onderhouden en te laten glimmen voorzien van vele toeters en bellen. 

Hoe dan ook... het TRABI-PARADIES in HAINICH is voorzeker leuk om te bezoeken :-)

In een volgend bericht laten we jullie met veel plezier nog meer meekijken door lens van onze camera. Altijd weer is het een genot om mooie momenten, de grootsheid van Zijn schepping, kleine wonderschone details en stukjes nostalgie vast te kunnen leggen! Deze VAKANTIE was er veel van dit alles te aanschouwen :-)  

LIEFS, Suzanne & Marcel