maandag 25 augustus 2014

LINDEWERRA & BURG HANSTEIN...


De mooiste WANDELING die we tijdens onze VAKANTIE maakten was voorzeker deze tocht! Daarom willen we deze nog graag met jullie delen. Het begon allemaal in het kleine sfeervolle dorpje LINDEWERRA...

Een voormalig DDR-DORP dat door het water (WERRA) en de muur die over de brug opgetrokken werd volledig geïsoleerd raakte. Her en der was er wat te lezen en te zien over deze geschiedenis. Verder ademde het dorp een enorme rust uit, je stapte hier gevoelsmatig heel wat jaartjes terug in de tijd...

Het dorp uit, de bergen in en stijl omhoog, liep een voormalig GRENSPAD. Over deze betonnen bielzen met gaten scheurden de TANKS destijds om het gebied te bewaken. 

Hier vind je trouwens echt de ultieme natuurbeleving. Uiterst bijzondere kruiden en gewassen hebben zich hier rondom het pad ontwikkeld. Dit kon zich zo ontwikkelen omdat hier voor lange tijd geen mensen mochten komen. Het betreft hier de zogenaamde GROENE BAND tussen het oosten en westen. 

Wij bewandelden dit betonnen pad, het gaf ons een vreemd gevoel dat je juist hier nu in VRIJHEID kan WANDELEN. In de gaten van de betonnen bielzen groeien momenteel wilde aardbeien. Bijzonder dat deze eenvoudige plantjes hun weg vinden in dat wat de mensheid ooit heeft gecreëerd. 

Na een pittige tocht kwamen we uit bij 1 van de mooiste oude BURG-RUÏNES van midden Duitsland; "BURG HANSTEIN" Het was een indrukwekkend plaatje om die vanuit de beboste bergen steeds dichterbij te mogen zien komen. Het kleine gehuchtje RIMBACH er vlak voor was al even schilderachtig. We hebben enorm genoten van deze plek!

LIEFS, Suzanne & Marcel