woensdag 13 augustus 2014

Ons VAKANTIEHUISJE...


Eindelijk een verhaaltje van weinig woorden en veel plaatjes over ons Duitse VAKANTIEHUISJE :-) We verbleven de afgelopen tijd in een BLOKHUT op een 5000 m2 groot grondstuk tussen SCHWEBDA & KELLA (nabij Kassel). Een echte natuurbeleving, want rondom was heel veel bos.

Het grondstuk kent zelfs geen eigen adres, jullie snappen wel hoe afgelegen en stil het daar was. De enige vorm van beschaving was slechts 1 huis schuin achter het grondstuk, maar daar merkte je weinig van.

Er was zelfs een  veld met BLOEMEN waar de vogels naar harte lust zaden konden eten. De wuivende ZONNEBLOEMEN stalen de show. Af en toe plukten we er 1 om de hut gezellig te maken. 

Eigenlijk bevonden wij ons min of meer op de grens waar het voormalige IJZEREN GORDIJN had gelopen. Een gebied met veel historie, maar ook een gebied waar veel tranen zijn gevallen.

Ons HOUTEN HUISJE was vol met leuke oude spulletjes. Uiteraard waren er ook minder mooie epistels, maar die hebben we fijn in de kast gezet. Zo konden we genieten van mooi blauw serviesgoed, rieten manden, wollen sokken (door de vrouw des huizes zelf gemaakt) enz. Het inspireerde wel tot plaatjes schieten :-)

Er komen nog meer plaatjes en verhaaltjes hoor lieve mensen!

Een HARTELIJKE GROET, Suzanne & Marcel