vrijdag 22 augustus 2014

Oost-Duitse PRUIMEN plukken...


En als je dan langs verlaten plattelandswegen van die overvolle wilde PRUIMENBOMEN ziet staan... Dan ga je plukken! Ook al is het VAKANTIE :-) We vonden heel wat verschillende soorten PRUIMENBOMEN. Denk aan:
*RODE MIRABELLEN
*GELE MIRABELLEN
*BLAUWE PRUIMEN
*DONKERPAARSE PRUIMEN
*GROTE GELE PRUIMEN.

Wat een FEEST :-) We werden er helemaal VROLIJK & BLIJ van :-) Niet nadenkende wat voor een werk er daarna nog van zou komen... Dus werd het kleine keukentje in het VAKANTIEHUISJE omgetoverd tot kooklokaal en was het hele terrein gehuld in ZOETE PRUIMENGEUREN :-)

Van VAKANTIE was geen spoor meer te bespeuren. Maar wat een plezier :-) Er werden heerlijke ongezonde PRUIMENTAARTEN gebakken, jam gekookt en moes gemaakt. Maar daarover later meer. De TAART smaakte trouwens echt verrukkelijk :-) 

Jullie snappen dat we thuis weer zijn overgestapt op gezond voedsel. Dan laten we de tarwebloem weer voor wat het is. Zien jullie trouwens op de foto's de bakmix van KATHI staan? Dit merk betreft echt nog een stukje Oost-Duitse nostalgie. Het was het enige merk wat men destijds kon kopen in de voormalige DDR. Het merk is gebleven, ook na de val van de muur...

LIEFS, Suzanne & Marcel