zondag 17 augustus 2014

Wandelen rondom WANFRIED...


We maakten een bijzondere WANDELING rondom een lieflijk stadje dat in het WERRADAL is gelegen. We wandelden de bergen in en zagen het stadje van bovenaf vanuit verschillende hoeken steeds weer opdoeken :-)

Wat deze tocht bijzonder maakte was dat er een speciaal KEURMERK aan was toegekend; "DEUTSCHES WANDERSIEGEL PREMIUMWEG". Door het hele land heen zijn er op deze manier schitterende wandelroutes uitgezet.

We beklommen een hoge UITZICHTTOREN en moesten zelfs nog uitkijken voor eventuele MIJNEN die nog in het voormalige grensgebied zouden kunnen liggen (ijzeren gordijn). We wandelden letterlijk door een natuurzone waar vele jaren niemand maar dan ook niemand mocht komen. Dit heeft er trouwens wel voor gezorgd dat hier zich een unieke flora heeft doen ontwikkelen. De meest zeldzame planten/kruiden kun je hier vinden. Zelfs een kleine WATERVAL wist ons te verrassen :-)

Na de geweldige tocht bezochten we nog het kleine stadje WANFRIED zelf. Uiteraard werd de grote statige KERK niet overgeslagen. In het bedehuis was een serene rust te vinden. Het was daarbinnen trouwens even goed vertoeven na de lange warme wandeling. Ook het goed onderhouden oude STADHUIS was een plaatje :-)

We hopen jullie de komende week nog meer te laten zien van dit indrukwekkende stukje DUITSLAND :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel