vrijdag 19 september 2014

Huisgemaakte CURRY-PASTA...


Aangezien er een overvloed is aan RODE CAYENNE-PEPERS uit de kas moet hiermee aan de slag worden gegaan! Zodoende kwam er een pittige PASTA op tafel. Voor liefhebbers van de INDISCHE & PAKISTAANSE KEUKEN is dit een onmisbaar goedje :-)

Het gebeurde in het verleden nogal eens dat er een dergelijk fabriekspotje uit het schap van de supermarkt werd getrokken. Maar na het bestuderen van de ingrediënten werd deze vol schrik weer snel terug gelegd. De daarin gebruikte hulpstoffen liegen er namelijk niet om.

Ook werd het de hoogste tijd om eens een CURRY-PASTA te maken zonder gebruik van samengestelde fabrieksproducten. Dus een CURRY-PASTA bestaande uit pure ingrediënten; hetzij vers, hetzij gedroogd. Dat wil zeggen: geen sojasaus of andere garnalenprutjes er doorheen.

* INGREDIËNTEN * CURRY-PASTA * PITTIG * 
(geschikt voor vegetariërs en veganisten)
(hoeveelheid voor 2 middelgrote jampotten)

*8 verse kleine cayennepepers (zonder zaden / draden)
  (of 5 grote exemplaren)
*10 dikke tenen knoflook
*4 grote gele zoete uien
*1/2 vingerlengte verse gember
*gele rasp van 1 biologische citroen
*1 volle eetlepel gemalen korianderzaad
*1 eetlepel kurkuma
*1 eetlepel komijn
*2 snufjes zeezout
*250 ml koolzaadolie

Doe alle ingrediënten in een kom en maal ze fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. In de koelkast kun je deze pasta ongeveer 15 dagen bewaren. Ook is het mogelijk om kleine porties in te vriezen voor later. 

Gebruik de PASTA naar smaak (1 tot meerdere eetlepels) bij groene groente die je in de wok bereidt. Voeg de PASTA tegen het einde toe en schep goed om. Of maak een romige saus door stukjes POMPOEN in een bodempje KOKOSMELK te koken, fijn te pureren en voeg de PASTA toe.
*(voor de VEGANISTEN onder ons)*

Ook is het mogelijk om met zure room en groenten een heerlijke CURRY te creëren. En wat dachten jullie van een gebakken ei of roerei met een schepje PASTA er doorheen?
*(voor de VEGETARIËRS onder ons)*

Denk ook eens aan de combinatie van een kippenpoot en deze CURRY-PASTA. Smeer de poot in en bak de poot af in de oven. Of bereidt stukjes kipfilet in de wok en roer de PASTA er tegen het einde doorheen.
*(voor de VLEESETERS onder ons)*    

Vele mogelijkheden dus! En ja, je gaat er wel een beetje van stinken, hi hi... :-) Wie durft het aan?

LIEFS, Suzanne & Marcel