maandag 1 september 2014

OOGSTVERHALEN vanuit ons kleine Groningse huisje; VLEESTOMATEN (3) :-)


En toen barstte de OOGSTTIJD in de KAS ook volop los :-) De VLEESTOMATEN kwamen op kleur en moesten hoognodig worden verwerkt. En als jullie goed kijken zien jullie naast traditionele RODE VLEESTOMATEN ook ROOMKLEURIGE VLEESTOMATEN :-) Zijn ze niet schitterend! 

Meestal wordt er hier in ons kleine Groningse huisje PUREE gemaakt van VLEESTOMATEN. Deze TOMATENPUREE  gaat vervolgens weer in steriele weckpotten en wordt op 90 graden Celsius 30 minuten geweckt. Op deze manier is er altijd een goede basis voorradig om verder mee aan de slag te gaan. Of het nu gaat om pastasaus of soep, het is in alle gevallen te gebruiken :-) 

Maar eerlijk is eerlijk... ze lenen zich het best voor het maken van soep vanwege hun hoge vochtgehalte. Ook zijn ze kostelijk om in plakjes bij de warme maaltijd gegeten te worden, als opfrissertje zeg maar :-)

Boven alles roept deze rijke TOMATENOOGST  op tot DANKBAARHEID! Hem komt toe alle lof en eer! 

PSALM 100
4)Ga Zijn poorten binnen met een lofoffer,
Zijn voorhoven met een lofzang;
loof Hem, prijs Zijn Naam.
5)Want de HEERE is goed,
Zijn goedertierenheid is voor eeuwig,
Zijn trouw van generatie op generatie. 

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel