dinsdag 2 september 2014

OOGSTVERHALEN vanuit ons kleine Groningse huisje; SIJBONEN (4) :-)


Met de vakantie (iets meer dan een week "Duitsland") eenmaal achter de kiezen was er hier dus geen sprake meer van vrije tijd! Grote vouwemmers vol met SNIJBONEN stonden vrolijk op ons te wachten. Natuurlijk waren ook wij blij met deze RIJKE OOGST, maar wie had kunnen denken dat dit zo snel zou gaan? En dat het zoveel bonen zouden zijn?

De schrik sloeg ons even om het hart... Maar gelukkig is daar dan altijd weer de buurman. Met een grijns op zijn gezicht (dan herleven oude tijden voor hem) klom hij op zijn zolder. Ergens uit een donker hoekje kwam een hele bijzondere BONENMOLEN tevoorschijn. Alle gevallen die wij ooit op rommelmarkten hadden gekocht bleken helaas niet geschikt voor dit formaat SNIJBONEN. Maar deze wel hoor :-) Met bijbehorend tafeltje hadden we hier een heus SNIJBONEN-FABRIEKJE :-) 

Dus vierden wij het restant van onze vrije dagen met het hoofd volop in de BONEN en met de schattige vooroorlogse BONENMOLEN :-) Dankzij deze molen van de buurman wist manlief nog twee vakantiedagen te redden (hij draaide en ik maakte schoon en kookte). Want dit ging natuurlijk veel sneller dan met de hand. Zodoende maakten we na de grote klus zelfs nog wat mooie wandelavonturen mee. Maar die volgen in een volgend berichtje :-)

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel