donderdag 9 oktober 2014

Geroosterde RODE BIETEN...


Weten jullie wat echt overheerlijk is? RODE BIETEN roosteren in de OVEN. Lees maar eens met ons mee...

Warm de OVEN voor op 200 graden Celsius.
Schil een afpaste hoeveelheid rauwe RODE RODE BIETEN.
Snij de BIETEN in plakken.

Neem enkele eetlepels OLIJFOLIE.
Meng hier een flinke lepel HONING doorheen.
Knip wat verse ROZEMARIJN fijn.
Voeg de ROZEMARIJN toe aan het mengsel.
Neem een ingevette ovenschaal.
Leg de plakken RODE BIET uit in de schaal.
Bestrooi de plakken met ZEEZOUT en ZWARTE PEPER.
Overgiet de plakken daarna royaal met het mengsel.
Iedere plak moet bedekt zijn en glimmen.
Maak eventueel meer mengsel aan.
Rooster de plakken BIET in een half uur tot een uur gaar.
Hussel de plakken BIET ergens halverwege om.
Prik met een vork en kijk wanneer de plakken zacht zijn.
Afhankelijk hiervan is de gaartijd.
Voeg in de laatste 2 minuten de plakjes BRIE en WALNOTEN toe.
Haal de schaal uit de oven.
Sprenkel nog wat geurige honing over het geheel.
(denk bijvoorbeeld aan KOOLZAADHONING)

Je kunt de ongeschilde en gewassen BIETEN ook per stuk in aluminiumfolie verpakken en vervolgens roosteren in de oven. Er gaan stemmen op dat de BIET dan meer zijn zoete smaak zou behouden. Echter na het roosteren moet je het vel er nog wel afhalen. Maar dan kun je dus geen honing en kruiden tijdens de gaartijd mee laten trekken.

Als er visite over de vloer is vinden wij de eerste methode gemakkelijker. Op deze manier kun je het allemaal goed van te voren voorbereiden. Dan hoef je geen vieze handen of veel rommel in de keuken meer te maken als je gasten hebt :-) 

EEN HARTELIJKE GROET, Suzanne & Marcel