dinsdag 21 oktober 2014

Lekkere, gezonde GROENE THEE...


Ere wie ere toekomt... Deze GROENE THEE van het merk ZONNATURA is werkelijk zo goed van smaak dat we er vandaag even over willen roemen :-) Naast de goede smaak is de biologische oorsprong uiteraard ook het vermelden waard. En wisten jullie al dat je zo'n pakje momenteel in de schappen bij de winkelketen ACTION vind voor slechts 0,99 eurocent?

Dat GROENE THEE gezond is wisten jullie natuurlijk allemaal al. Deze theesoort wordt na de winning namelijk niet gefermenteerd. Het gistingsproces wat gewoonlijk plaatsvindt wordt achterwege gelaten. Hierdoor blijven de gezonde werkzame bestanddelen behouden.

En wat is er dan wel zo gezond aan GROENE THEE? Het is zeer rijk aan vele uiteenlopende vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. De laatst genoemde groep gaat de beschadiging van celwanden en kernen tegen. Ze beschermen het lichaam tegen de stoffen die dit veroorzaken (vrije radicalen). Verder hebben onderzoeken aangetoond dat bijvoorbeeld in Japan, het land waar men zeer veel GROENE THEE nuttigt, het sterftecijfer door kanker zeer laag is.

Zo... dus laten we nog maar eens een kopje inschenken :-) 

LIEFS, Suzanne & Marcel