zondag 9 november 2014

Gezondheidskoningin: de OOST-INDISCHE-KERS...


Het is een van de weinige dingen die de tuin nog rijk is momenteel: OOST-INDISCHE KERS! Wat een geweldige plant, ze is 1-jarig en dient dus ieder jaar weer opnieuw gezaaid te worden. Met haar prachtige pittige (pepersmaak) eetbare BLADGROEN en al even bijzonder smakende zaden en bloemen is ze een ware GEZONDHEIDSKONINGIN.

Als lunch bakken we hier nogal eens een paar eieren rul met daar doorheen een flinke hoeveelheid fijn gesneden BLAD van de OOST-INDISCHE KERS. Dit is werkelijk zo'n enorme VERRIJKING van je gebakken ei :-)

En nu nog even op een rij WAAROM het BLAD van de OOST-INDISCHE KERS zo gezond is:

*heeft een antibacteriële werking 
*verhoogd verminderde weerstand
*heeft een ontsmettende werking
*heeft een virus werende werking
*heeft een schimmel werende werking
*lost taai slijm op in de luchtwegen (bij bronchitis & copd)
*heeft goede effecten op haar en haargroei
*verbeterd de bloedsomloop
*bloedzuiverend
*vochtafdrijvend
*antioxidant

O ja... er zijn nog meer kapers op de kust die het blad van de OOST-INDISCHE KERS kunnen waarderen! Zie maar eens op de foto hieronder... 

Een HARTELIJKE GROET vanuit het Groningse land :-)