woensdag 31 december 2014

Romige OUDEJAARSSOEP... met pastinaak-knolselderij :-)


Verser dan vers... Zo uit de MOESTUIN dauwvers geoogst; "PASTINAAK & KNOLSELDERIJ" Wat een heerlijkheden! En wat maken we dan hier in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE? Overheerlijke romige "OUDEJAARSSOEP" :-) 

MEN NEME voor +/- 6 kommen PASTINAAK-KNOLSELDERIJSOEP:
*1500 milliliter water
*zeezout en kruiden om bouillon mee te kunnen trekken,
of maak gebruik van 3 stuks biologische kruidenbouillontabletten
*3 stuks dikke biologische kippenbouten
*zoveel schoongemaakte in blokjes gesneden pastinaak dat alles onder de bouillon staat, dat er geen millimeter ruimte over is  
*1 kleine knolselderij schoongemaakt en in blokjes gesneden
*een bos (knol-)selderijloof fijn gesneden
*flinke scheut room,
mag ook een klein pakje van Alpro soja plantaardige room zijn
*vers gemalen zwarte peper om de soep op smaak te brengen
*extra zeezout om de soep op smaak te brengen 

BEREIDING:

*Zet 1500 milliliter water met zout en kruiden (of blokjes) op het vuur
*Voeg de kippenbouten toe
*Breng het geheel aan de kook
*Laat +/- 3 uur sudderen op laag vuur
*Haal de bouten uit de bouillon
*Zeef de hete bouillon door fijnmazige zeef
*Vang de schone bouillon op in soeppan
*Pluis het vlees van de botten en zet in schaaltje apart weg
*Gooi de botten weg 
*Doe de schoongemaakte pastinaak en knolselderij in bouillon
*Kook deze in +/- 20 minuten gaar
*Pureer de soep
*Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout
*Snij het selderijloof fijn en voeg toe
*Voeg de room toe
*Voeg de uitgeplozen stukjes kip toe
*Meng het geheel goed 
*Serveer de soep warm

We wensen jullie allen veel HEIL & ZEGEN toe in het NIEUWE JAAR! Ook heel veel DANK voor jullie bezoekjes en mailtjes van het afgelopen jaar hier aan dit adres!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...