zondag 30 maart 2014

FAMILIEWEEKEND...


Lieve mensen, dit weekend stond in het teken van FAMILIEBEZOEK :-) We hebben een bijzondere tijd met elkaar gehad. Ons KLEINE GRONINGSE HUISJE was rijkelijk gevuld en het zonnetje scheen overdadig :-)

We vierden nog een aantal verjaardagen gecombineerd en bezochten een DIERENPARK in Duitsland. Onze (schoon-)familie houdt enorm van DIERENTUINEN, dus wilden we dat graag met elkaar beleven :-)

We bezochten het TIERPARK THULE in FRIESOYTHE/MITTELSTEN THULE. Een behoorlijk terrein vol DIEREN en een wat kleinere speeltuin daarbij. Zeker voor kinderen een waar paradijs :-) En voor volwassenen die van dieren houden natuurlijk ook :-) 

Misschien vinden jullie het leuk om wat grappige dieren en een zonovergoten dag te zien. Overal geurde de BLOESEMS zo heerlijk en de DIEREN waren her en der aan het zonnebaden. Ook zij genoten van deze kostelijke LENTEDAG :-)

We wensen jullie allemaal een MOOIE & GEZEGENDE WEEK toe!

LIEFS, Suzanne & Marcel

donderdag 27 maart 2014

Mini LOGEERKAMERTJE :-)...


Jullie weten inmiddels vast wel dat onze KLEINE GRONINGSE HUISJE niet al te groot is :-) Ergens boven op de zolder was er onder het schuine dak nog een heel klein KAMERTJE over. In de loop der jaren waren er enkele dozen met rommel en een strijkplank beland. Verder gebeurde er weinig. Het kamertje is eigenlijk het noemen niet waard en niet meer dan 1 kleine dakkapel groot.

Ergens in januari ging het kriebelen. En ben ik (Suzanne) begonnen met het onooglijke hokje op te ruimen en eens goed te soppen. De kobaltblauwe verf van de vorige eigenaar stoorde mij voorheen niet omdat de deur altijd dicht was. 
Het project duurde wat lang, steeds kwam er van alles tussen. Maar sinds gisterenmiddag heb ik (Suzanne) het KAMERTJE hoogst persoonlijk opgeleverd :-) Manlief was hard aan het werk op kantoor en mocht het daarna bewonderen.

De DAKKAPEL zelf heb ik fris wit geschilderd en de kleine MUREN daaromheen OUD ROZE. Een OUDE KROONLUCHTER uit Oost Europa (vlooienmarkt) heeft de koers bepaald van het kleurschema. De LUCHTER is al meer dan 10 jaar in ons bezit.

Zo bestaat het NACHTKASTJE uit twee van die in elkaar te schuiven bruine TAFELTJES. Deze vonden we ooit eens op een rommelmarkt. De grootste is met matte grondverf mooi poederig wit geworden. En de kleinste is goud gemaakt :-) Tegen de OUDROZE MUUR aan komen zodoende de kleuren van de KROONLUCHTER weer helemaal terug.

En verder is er een hele oude KAPSTOK (jaren 20), enkele opgeknapte schilderijlijstjes  en ons oude TWEEPERSOONSBED (1.40 x 2 METER). En toen was het KAMERTJE vol :-) Wat een voldaan gevoel geeft dit, eindelijk is het rommelhok een toonbaar gezellig mini LOGEERKAMERTJE geworden :-) 

(De kleur op de muren is op de foto's lichter roze dan in het echt. Door het zonlicht toont het hier ietwat anders. In het echt is het iets donkerder; OUD-ROZE)

LIEFS, Suzanne (& Marcel)

woensdag 26 maart 2014

DROMEN over weelderige DRUIVENTROSSEN...Voor onze STILLE AFWEZIGHEID (ziekte), meer dan twee weken geleden, waren manlief en ik nog zo fijn aan het DROMEN geslagen. Tussen de schuur en de schutting is een paadje. We hadden toen bedacht om hier een soort van PERGOLA overheen te maken.

We hadden op 2 palen na het materiaal nog liggen. En wat is er leuker om daar dan iets creatiefs mee te doen :-) Ik (Suzanne) bedacht mij dat we het nog niet hebben laten zien door de narigheid van ziekte die ons overviel.

Dus langs deze weg dan eindelijk een blik op onze PERGOLA. Aan de palen zijn 4 DRUIVENSTRUIKJES geplant. Zien jullie het al voor je... Over een jaar of twee hopen we daar onder weelderig groen en DRUIVENTROSSEN door te lopen :-)

Het was altijd een beetje een verloren paadje, dat nu plots iets is geworden. Met een paar HANGING BASKETS erbij is de hele boel ook nog heerlijk opgefleurd! Alleen de kleine DRUIVENSTRUIKJES moeten nog wel behoorlijk gaan groeien :-) Het zijn nu nog baby's. We zijn benieuwt of onze DROMEN werkelijkheid zullen gaan worden!

LIEFS, Suzanne (en Marcel)

maandag 24 maart 2014

Na REGEN komt ZONNESCHIJN...


Gisterenmiddag viel ons oog plots op het plaatsje achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE. Kort daarvoor stormde het nog enorm, er viel zelfs HAGEL uit de hemel! Even daarna kwam het lieflijke zonnetje. Ze droogde met haar warme stralen de hele boel weer op :-)

Door de omstandigheden waren de nieuw gekochte AARDBEIENPLANTJES (in hun fabrieksverpakking) nog niet geplant. Al zonnebadend en opdrogend van het plots zo heftige weer hadden ze met knopjes en tere bloemhoofdjes het dapper vol weten te houden. Ze trokken onze aandacht...

En ze brachten ons bij de omstandigheden waar we de laatste weken zelf in verkeerden. Na alle heftigheid komt er zachtjes aan weer LICHT over de gehele situatie. We zijn er nog niet helemaal, maar er is wel weer een beetje energie om een blogje te schrijven :-)

We DANKEN onze HEMELSE VADER voor Zijn TROUW. Wat is het een rijkdom dat Hij er altijd is! Met Zijn VERTROOSTENDE LIEFDE zijn daar plots weer glimpjes HOOP die baden in Zijn stralen van HEMELS LICHT.

OOK EEN WOORD VAN DANK VOOR JULLIE LIEFDEVOLLE REACTIES EN WOORDEN! ZE HEBBEN ONS ECHT GOED GEDAAN :-)

EEN GEZEGENDE  NIEUWE WEEK ALLEMAAL!

LIEFDEVOLLE GROETEN, Suzanne & Marcel

      

dinsdag 18 maart 2014

Even STIL...


Sorry lieve mensen, we beschrijven hier over het algemeen geen klaagzangen :-) Maar misschien hebben jullie gemerkt dat het hier wat STIL is de afgelopen dagen. Dus daarom toch een paar woorden over onze STILLE AFWEZIGHEID hier...

De KIESPIJN eindigde niet en werd al maar erger en erger. Uiteindelijk is de ellendeling getrokken, de zenuwen vanbinnen waren inmiddels dood gegaan. Kan ook niet anders na nachten opzitten met gekmakende zenuwpijn :-( Vervolgens ging het onder de kies/kaakbot mis. Voor nu is het uitzieken met mondspoeling en antibiotica. 

En manlief is geveld door een hevige GRIEP. Vandaar dat het hier in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE nu echt STIL is geworden. Kwebbelen gaat ook al niet echt met een dik gezicht, en de GRIEP heeft het spraakwater ook doen opdrogen :-)

Zojuist wandelde ik even naar de KAS om daar wat VERSE MUNT te knippen. Ik zet er een heerlijk POTJE THEE van om onze kwalen wat te verzachten. Wat een ZEGEN om dit zo voor handen te hebben!

Officieel groeit onze MUNT buiten de KAS, maar hij is stiekem naar binnen gepiept :-) Eenmaal binnengedrongen groeit hij hier reusachtig goed, buiten ziet hij er nog wat magertjes uit. Zie de laatste foto maar eens, hier kun je het verschil goed zien van de MUNT binnen en de MUNT buiten. Maar ook dit zal zeker goed gaan komen, het is ten slotte nog maar maart. Voor heel veel dingen geld: "GEDULD" :-)

Een LIEFDEVOLLE GROET, Suzanne & Marcel  

vrijdag 14 maart 2014

SLOT CLEMENSWERTH bij onze Duitse buren...


Omdat het zonnetje de afgelopen dagen zo heerlijk scheen gunden wij onszelf een DAGJE VRIJ. We tuften gemoedelijk richting onze DUITSE BUREN, daar waar wij altijd weer het optimale VAKANTIEGEVOEL krijgen. Gek toch, maar zo werkt het echt...

We wandelden rondom "SLOT CLEMENSWERTH" bij SOGEL in het wonderschone EMSLAND. Randjes bos worden hier in het landschap afgewisseld door licht glooiende velden. Erg mooi allemaal. De rijke keurvost CLEMENS AUGUST VON WITTELSBACH liet zijn optrekje bouwen rond 1741. Naast een prachtig SLOT bouwde hij ook een schitterende KAPEL. De KAPEL is geheel in BAROKKE STIJL vorm gegeven.

Helaas eindigde deze mooi zonovergoten dag met hevige KIESPIJN. Het was zo jammer dat dit donkere wolkje voor de zon kwam! Want verder... was het een dag met een gouden randje :-(

LIEFS, Suzanne & Marcel


woensdag 12 maart 2014

HOUT ZAGEN & HAKKEN...


Want zelfs na een drukke WERKDAG is er nog een klein avondje over om in de laatste zonnestralen nog even heerlijk HOUT te ZAGEN & HAKKEN. Wat een ZEGEN! We waren haast vergeten hoe dat voelt :-) En als de zon dan eenmaal zakt... kruipen wij heerlijk onder de warme wol met de kipjes op stok :-) En natuurlijk dromen we dan van nog veel meer van deze KOSTELIJKE LENTEDAGEN!

We hebben inmiddels al weer heel wat HOUT weten te verzamelen. Veelal gekregen door STORMSCHADE die de afgelopen maanden aan heel wat BOMEN het leven heeft gekost. En zo is het toewerken naar een volgende winter al weer van start gegaan :-)

LIEFS, Suzanne & Marcel