maandag 5 januari 2015

AMANDELPIZZA met witte kool & knoflooksaus & annanas...


Om maar in de gezonde "WITTE KOOLSFEREN" te blijven, zie eerder bericht:

http://marcelensuzanne.blogspot.nl/2014/12/gezonde-nieuwjaars-smoethie.html

  ...werd er hier in ons KLEINE GRONINGSE HUISJE een PIZZA gebakken in het HOUTGESTOOKTE FORNUIS :-) Er werd een degelijke bodem voorgebakken van amandelmeel, deze is rijkelijk belegd met pure ingrediënten en vervolgens kort afgebakken.

Op deze manier heb je een smakelijke hoofdmaaltijd voor twee personen, die ook nog eens KOOLHYDRAATARM is. Wil je nog minder KOOLHYDRATEN nuttigen, laat dan de ananas weg.  Zonder fruit is het ook bijzonder smakelijk, al geeft dit kleine beetje ananas wel de "KERS-OP-DE-TAART-BELEVING" :-)

BENODIGDHEDEN BODEM:
*100 gram amandelmeel
*2 scharreleieren large
*1 eetlepel crème fraîche
*1 teen knoflook uitgeperst

BENODIGDHEDEN VULLING:
* 3 eetlepels crème fraîche
*1-2 tenen knoflook uitgeperst
*200 gram rauwe geschaafde witte kool
*Enkele stukjes verse ananas
*Plakken boerenkaas extra belegen

BEREIDING BODEM:
*Warm oven voor op 200 graden Celsius
*Maak bodem door alle ingrediënten in kom goed te mengen
*Smeer mengsel uit op bakblik met bakpapier/folie bekleed
*Bak 20 minuten in midden van oven
*Haal bodem uit oven

BEREIDING VULLING:
*Meng crème fraîche met uitgeperste knoflook en kool
*Smeer mengsel op bodem
*Leg hier stukjes ananas op
*Bedek geheel met plakjes kaas
*Doe terug in oven en bak af in ongeveer 4 a 5 minuten
(kaas moet gesmolten zijn)

EET SMAKELIJK!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...