woensdag 14 januari 2015

HERGEBRUIK...


En wie daar allemaal al niet voor wordt ingezet :-) Omdat wij hier zo graag INMAKEN vragen wij aan de familie om voor ons mooie glazen POTTEN met deksel te bewaren. 

Dus de op hoge leeftijd zijnde nicht van ma eet zich suf aan de suikervrije appelstroop (speciaal voor diabetici) :-) Hi Hi... want dit merk heeft namelijk zo'n snoezig rood dekseltje zonder tekst op de desbetreffende POT :-) Na stevig uitkoken is dit deksel prima nog een keer te gebruiken.

En onze ouders snoepen graag van dat lekkere merk jam in die schattige POTTEN met deksels + rood ruitje :-) Jullie zullen deze POTTEN vast wel herkennen. Je kan er ook nog hele leuke andere dingen mee doen, de POTTEN zijn namelijk heel bijzonder gevormd. Veel te mooi om weg te gooien...

Ook hebben we een speciale diameter POT op het oog omdat we daar nieuwe deksels voor kopen in Duitsland. Deze POTTEN zijn dus echt eeuwig her te gebruiken doordat wij er nieuwe deksels voor hebben.

Vooral in de WINTER verzamelen we wat af. Want in de ZOMER moet het ten slotte voor handen zijn!

Ook op de werkbank in de schuur, waar al de verzamelde waar geduldig staat te wachten, wordt er gedaan aan HERGEBRUIK. Een oud TAFELZEIL was aan stukken gewaaid, er zaten al lange tijd wat gaten in, dus de wind kreeg vat. Nu zijn het leuke lopertjes voor op de werkbank in de schuur geworden :-) 

HERGEBRUIK, wat geeft dat een voldoening!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...