dinsdag 10 februari 2015

BEHEER van VOORRAAD...


Vroeger was het heel gewoon... Het nalopen van de VOORRAAD! Omdat wij op het gebied van groenten zo goed als het hele jaar rond zelfvoorzienend zijn, moet onze VOORRAAD goed beheerd worden.

Zitten er rotte aardappels in de kisten in de SCHUUR? Zijn er al uitlopers die de aardappels uitputten en van sap ontdoen? Hoe is het eigenlijk met de uien? En zijn de gedroogde pepers nog altijd droog? De ingekuilde bieten en wortels worden ook even nagelopen. En ga zo maar door...

Daarom is onze SCHUUR altijd vol. Vol met droog hout voor het fornuis en met tal van andere VOORRADEN. In een huishouding waarin meer "zelfvoorzienend zijn" de boventoon voert is de SCHUUR in elk geval nooit minimalistisch ingericht. Dat zou betekenen dat er geen VOORRAAD meer zou zijn :-( Dat zou een slecht teken zijn.

Ook andere gezonde onbewerkte voedingsmiddelen zijn hier altijd wel op voorraad. Denk aan amandelmeel, boekweitmeel, kikkererwten, linzen en rijst. We proberen ze in te kopen via gunstige aanbiedingen, veelal met dank aan onze Duitse buren!

Iedere week naar de supermarkt gaan zit er bij ons niet in. Wij ervaren dit als bijzonder prettig, het scheelt impulsaankopen! Maar we willen simpelweg ook niet steeds bezig zijn met "kopen" :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...