maandag 2 februari 2015

KOFFIEPOT van het Duitse waddeneiland BORKUM...


Ooit... toen het nog een warme zomer was :-) ... gingen onze (schoon-)ouders een dagje naar het zonnige Duitse waddeneiland "BORKUM". Vanuit het Groningse land (Eemshaven) is dit heel goed (via een overtocht per boot) te doen. BORKUM is trouwens een geweldig mooi eiland, wij kunnen een bezoek echt aanraden!

En wat stond daar... voor een gezellig huis met twee oude dames erbij; een tafel vol met tweedehands spullen! Ma haar oog viel direct op de snoezige KOFFIEPOT. Door een gift in het daarvoor bestemde busje te doneren mocht de POT mee naar ons kikkerlandje.

Eenmaal weer voet op Groningse bodem besloot ma de KOFFIEPOT aan ons te geven. Inmiddels heeft het geschenk een leuk plekje gekregen in het kleine logeerkamertje. 

Toch leuk... zo'n KOFFIEPOT met een verhaal! En vandaag is de tijd rijp om hem dan eindelijk aan jullie te laten zien. Het kwam er niet eerder van om hem te tonen. Het is een heerlijk stukje nostalgie uit vervlogen tijden, met wortels uit het DUITSE WAD. Je zou haast de zilte zeelucht nog ruiken :-)     

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...