woensdag 4 februari 2015

Naar ONDERBUIKGEVOEL :-(


Soms  kun je in het leven niet anders dan grijpen naar groot geschut. En dat is helemaal niet leuk! Het geeft een naar ONDERBUIKGEVOEL :-(

Wij hebben op het LAND momenteel een plaag aan WOELMUIZEN. Even voor de duidelijkheid, dit zijn geen gewone muizen! Ze zijn vele malen groter, ze hebben meer iets weg van ratten. Om te zien zijn ze reuze schattig,  je zou die kleine kraaloogjes je laatste cent geven :-) 

Tot we een compleet gangenstelsel ontdekten op het gedeelte waar wij de grote MOESTUIN hebben. Vooral richting de AARDPEREN. Van onderen wordt alles, maar dan ook echt alles compleet opgesoupeerd. Helaas moeten we maatregelen nemen :-( Anders hoeven we straks niet eens meer te denken aan een nieuw MOESTUIN-SEIZOEN.

Het op een natuurlijke manier verjagen van deze diertjes helpt niet. Denk dan aan: geluiden maken, haren in het hol stoppen, gewassen met sterke geur planten enzovoort. 

Dus is er een soort van VAL gekocht; SUPERCAT genaamd!

STAP 1 :
Zoek een ingangspoortje (gaatje) op van het gangenstelsel.
STAP 2:
Ga met de prikker de gang lokaliseren.
STAP 3:
Maak met de gatenmaker een gat van bovenaf in de gang na de ingang.
STAP 4:
Plaats de val in het gemaakte gat.
STAP 5:
Zet de val op scherp :-(

We hopen natuurlijk dat ze spontaan besluiten om te gaan verhuizen. We zullen zien hoe dit gaat aflopen... Het hoort bij het landelijke leven zullen we maar zeggen.

Misschien hebben jullie er ook last van en hebben jullie ook baat bij de SUPERCAT. Het is een vrij nieuw systeem en nog niet heel lang op de markt. De ervaringen omtrent deze VAL zijn behoorlijk goed. Ook is dit systeem redelijk gemakkelijk te plaatsen.    

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...