donderdag 16 april 2015

Lekker BADDEREN (2)


Er zijn van die momenten... Die zul je niet snel meer vergeten. Zo hebben we de laatste maanden heel wat meegemaakt. Maar dwars door alles heen was daar ook dit bijzondere GESCHENK.

Door een verzekering, lang geleden afgesloten door manlief zijn ouders, kwam er wat geld vrij. Dit werd vervolgens omgezet in een heuse HOT-TUB. Oftewel een grote ronde TOBBE. Het water erin kun je met een houtkachel warm stoken. Het geheel werkt zonder elektriciteit.

Je kunt op deze manier heerlijk genieten van een warm bad in de buitenlucht :-) Mensen die bekend zijn met het HOGE NOORDEN zullen het ronde HOUTGESTOOKTE BUITENBAD vast wel herkennen! Daar is het gebruik van dergelijke warme baden (vooral tijdens koude dagen) heel gebruikelijk. Ze bevinden zich vaak op de meest mooie plekken middenin de natuur bij trekkershutten (vakantiehuisjes). 

Op de foto's zien jullie de TOBBE met deksel. We zullen hem ook nog eens zonder deksel tonen om een idee te geven hoe natuurlijk het BAD er dan uitziet. 

Het vullen van deze TOBBE met water kost ons 2 euro en 20 cent. Dat valt reuze mee gelukkig! Als het water vervangen moet worden (na ongeveer 3 x baden) vangen wij het weer op en gebruiken het voor onze MOESTUIN :-) Zo vang je 2 vliegen in 1 klap; ontspannen en de tuin & kas van water voorzien.

BEDANKT lieve pa & ma, wat zijn we blij en dankbaar met deze geweldige TOBBE!

Ook onze grote waardering voor de firma "TICRA BUITENLEVEN". Zie hieronder een link voor de website. Op dit adres vind je uiterst behulpzame, professionele en vriendelijke mensen. Ze nemen werkelijk alle tijd voor je, geven goede adviezen en tips. Een heuse aanrader!

http://www.ticra.nl/

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...