vrijdag 8 mei 2015

Een TIPJE van de MOESTUIN-SLUIER


Hier dan eindelijk een kijkje bij de grote MOESTUIN op het land :-) Voor de liefhebbers onder ons... 

De BAKKEN 1 & 2 bevatten dit jaar peulvruchten (bonen). Vooraan in bak 1 staan een aantal TUINBONEN. Ze staan er wat zielig bij na de hevige stormen met hagel en krachtige wind. 

De BAK met TUINBONEN achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE staat er een stuk beter bij. Hier staan ze vele malen meer beschut, en dat kun je dan ook direct vernemen. We zullen deze TUINBOMEN een andere keer nog wel in beeld brengen.

In BAK 2 staat een REK voor de kapucijners, doperwten en peultjes. Ze zijn al behoorlijk aan het opklimmen. Wat een wonder dat ze niet kapot gewaaid zijn!

Maar boven alles een woord van DANK aan mijn lieve vader die ons zo enorm geholpen heeft met het maken van de BAKKEN (RANDEN) het HEK en het REK :-) Door omstandigheden is het zo gelopen, maar we zijn hier echt enorm DANKBAAR voor!

In BAK 3 zien jullie een vak vol met pastinaken, uien en wortels. Voor de wortelige vrienden geld dat er slechts een klein sprietje boven de grond staat en de slakken er als de kippen bij zijn :-( Maar de uien komen al lekker op dreef!

De BAKKEN 4 & 5 zijn door de vrouw des huizes gevuld met aardappels. Op de foto's is niet zichtbaar dat er hier en daar al puntjes boven komen. Bij veel mensen elders in het land staan ze al lang en breed boven de grond, toch kun je dan wel merken dat wij noordelijker (kouder) zitten.

Zo... jullie zijn weer helemaal bij op MOESTUIN-GEBIED :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...