donderdag 20 augustus 2015

BRAMENSAP drinken


Nu er weer verse BRAMEN zijn wordt daar natuurlijk SAP van gekookt!

Heel simpel... 
Door de BRAMEN in een hoge pan
(in verband met het spetteren / paarse vlekken!!!)
met een klein bodempje water aan de kook te brengen. Even laten pruttelen... Het geheel door een fijnmazige zeef of neteldoek drukken en het SAPJE uiteraard opvangen in een schone kom. Vervolgens even proeven, de warme SAP op smaak brengen met een beetje PALMSUIKER. De suiker lost in een warme vloeistof gemakkelijk op. De SAP is ijskoud het allerlekkerst :-) 

PALMSUIKER is trouwens ongelofelijk lekker in combinatie met BRAMEN. De karamelachtige smaak combineert echt geweldig met deze vruchten. Vorig jaar ben ik hier al mee begonnen, deze gezonde suiker is een uitstekende vervanger. In dit geval haalt het de smaak van de BRAMEN zelfs omhoog!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...