dinsdag 8 september 2015

MAIS invriezen volgens EIKE


Zoals beloofd langs deze weg een kijkje in onze KEUKEN tijdens het verwerken van de berg met OOGST. Als eerste waren de kolven met MAIS aan de beurt.

We mochten van onze buurvrouw haar INMAAKBOEK lenen :-) Wat een geweldig boek is dit trouwens! Op de foto's zien jullie de titel en de auteur langs komen.

Ervaring hadden wij hier in onze KLEINE GRONINGSE HUISJE nog niet eerder opgedaan met het conserveren van MAIS. We hadden voorheen altijd wat pech doordat de duiven ons voor waren :-( Maar dit jaar zijn we echt rijk gezegend met de MAISOOGST :-) 

We hebben de GELE KOLVEN ingemaakt zoals EIKE het ons leert;
*Acht minuten blancheren
*Met koud water afkoelen
*Goed afdrogen
*Wikkelen in aluminiumfolie
*Pakketjes in de vriezer plaatsen

Eigenlijk gebruiken wij zelden aluminiumfolie, we willen het gebruik hiervan ook minimaliseren (milieubelasting). Toch schijnt het in dit geval de beste manier te zijn om de MAIS lekker sappig te houden.    

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...