dinsdag 29 september 2015

Onze NETELIGE vrienden, BRANDNETELS


En plots zie je ze weer overal opduiken. Een nieuwe generatie BRANDNETELS die ZADEN gaat vormen nog voordat de kou toeslaat. Ook zie je tal van jongelingen, die nog mooi fris groen zijn. Zowel in het vroege voorjaar, tot zelfs in het late najaar zijn onze NETELIGE vrienden van de partij.

Dit maal viel het oog op een stel BRANDNETELS in een mooie BOOMGAARD niet ver bij ons vandaan. De vrouw des huizes mocht hier namelijk VALAPPELS rapen, er lagen er zoveel. Daar was gewoon niet tegenop te eten. Aangezien wij ook APPELS met plekken en dergelijke kunnen waarderen, wat je in de winkels ziet liggen is gewoon geen juist beeld, mochten die mee naar ons WITTE HUISJE :-) Maar die BRANDNETELS...

Die zijn ook zo waardevol als het gaat om vitaminen en mineralen! En wat dachten jullie van de ZADEN. Die bevatten al deze goede stoffen in concentraat. Het loont dus de moeite om deze ZADEN te verzamelen en thuis goed te drogen. Wij kennen zelfs een man die tijdens lange boswandelingen wel eens een hap BRANDNETELZAAD eet als extra krachtvoedsel, oftewel als "SUPERFOOD" :-)

Morgen krijgen jullie te zien waar de VALAPPELS zijn belandt!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...