donderdag 1 oktober 2015

In de KAS: 2 AUBERGINES


Wow, wat een ZEGEN! Er waren wel twee grote AUBERGINES in de KAS te bespeuren :-) Eerlijk gezegd kopen wij deze glanzende vruchten zelf nooit, ze zijn nogal prijzig en vallen onder de categorie "NACHTSCHADE". De vrouw des huizes eet met mate uit deze groep groenten, maar manlief eet er haast dagelijks wel iets uit. Weliswaar dan geen AUBERGINES, andere favorieten als tomaten, paprika's en pepers.

Een ander verhaal is dat wij sowieso geen groenten in de winkel aanschaffen. We komen al jaren het hele jaar rond van wat onze moestuin te bieden heeft. We leven op het ritme van de seizoenen.  

Maar dit keer kwam er een gerecht op tafel dat we beiden erg kunnen waarderen, en we optimaal konden genieten van onze met zorg opgekweekte AUBERGINES. Hieronder zien jullie de link van de ovenschotel die we aten:

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R999936/moussaka

Het enige wat hier werd veranderd was de BECHAMELSAUS (stap 1). Deze wordt bij ons gemaakt op basis van maizena, sojamelk en oude kaas erbij als smaakmaker. 

Ik zal dit huisrecept nog wel eens delen als het hier iets rustiger is (na de oogsttijd), het is een bijzonder lekkere variant van BECHAMELSAUS. 

LIEFS VANUIT ONS KLEINE GRONINGSE HUISJE...