vrijdag 23 oktober 2015

PERENIJS met kokos


Hier volgt een laatste PEREN-BERICHT lieve mensen :-) Ja... want de laatste HANDPEREN zijn tot verrukkelijk IJS  gedraaid! 

PERENIJS + KOKOS (4 PERSONEN)
*600 gram handperen (rijp)
*400 milliliter kokosmelk (=1 blikje)
*200-240 gram poedersuiker OF agavesiroop
*2 x eigeel
*sap van 2 citroenen
*een beetje geraspte kokos

BEREIDING
*Schil peren
*Ontdoe ze van klokhuis
*Snij peren in kleine stukjes
*Pureer stukjes tot puree
*Meng puree met suiker, eigeel en citroensap
*Als suiker is opgelost, meng kokosmelk door het geheel
*Draai tot ijs in ijsmachine in +/- half uur tot 3 kwartier
*Eventueel nog even in de vriezer plaatsen
*Garneer ijs met geraspte kokos

Je proeft door deze bereiding heen een overheerlijke sterke PERENSMAAK, ook verneem je een licht zanderige structuur die HANDPEREN van nature hebben. Maar dat kan de IJSPRET niet drukken :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...