vrijdag 11 december 2015

COMPOST-resultaat


Met grote vreugde laten wij jullie 1 van onze omkeerde COMPOSTHOPEN zien! Op het land zijn we in het voorjaar begonnen met het verzamelen van groen restafval. Dit hoopte zich op en op. Af en toe werd het geheel doorgeprikt. Maar dit mocht het moment zijn om de HOOP eens helemaal om te keren. En zie hier het resultaat :-)

Onderin de HOOP heeft zich een schitterende grove zwarte massa ontwikkeld. Dat wat bovenop lag, en nog wat meer tijd nodig heeft, is nu naar onder verdwenen. 

Er wordt beweerd dat je een COMPOSTHOOP beter vroeger kunt keren in verband met eventuele dieren die hierin hun winterslaap wensen te houden. Maar wij hebben rondom afgesloten rekken, daar kruipt niet zo snel een dier in. Er werden trouwens geen dieren "slapend" in gevonden, gelukkig maar :-)

Achter de COMPOSTHOPEN is een grote berg met afgevallen blad verzameld, maar daar blijven we vanaf! Dat is nu bij uitstek een heerlijk plekje voor een egel of kikker om eens lekker in te gaan slapen :-) 

Achter ons huisje hebben we trouwens ook nog een COMPOSTVAT staan, die vullen we inmiddels al een jaar lang met keukenafval. Daar zullen we binnenkort ook eens in gaan neuzen...  

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...