woensdag 30 december 2015

SORTEREN, MINIMALISEREN en ook nog schoonmaken


De TITEL spreekt voor zich... Hier wordt nog altijd OPGERUIMD! Daaruit voort vloeien weer allemaal voortvloeisels die vooraf niet te voorzien waren.

Ja ja... dat was een cryptisch schrijfsel over een uiterst serieuze kwestie :-)

Hoe zat het ook al weer met dat klein chemisch afval? Hoe kun je het beste roest verwijderen van gereedschap? Welke potten zijn nu echt handig om in de wecken en welke echt helemaal niet?

Echte mooie degelijke spullen mogen blijven, de grote bulk met overbodige rommel moet worden GEMINIMALISEERD. Met name nieuwe goedkope items blijken in ons huisgezin vaak slechte keuzes geweest te zijn. Goedkoop is veelal duurkoop riepen onze voorvaders al...

Al mijmerend rolt er een conclusie uit hier over deze blogpost... De materialen van vandaag de dag zijn niet meer wat ze vroeger waren :-( Neem nu onze oude keukenspullen met hun degelijke materialen uit de jaren 30, 40 en 50, die zijn echt onverwoestbaar. Qua schoonheid verdienen ook voorzeker de hoofdprijs!

Het zou zo mooi zijn als er om ons heen, binnen Nederland, maar ook binnen de Europese grenzen weer eens wat degelijke productie een kans zou kunnen krijgen. Door de grote goedkope bulk uit Azië lijkt alles momenteel op dat gebied dichtbij huis te stranden. 

Zo... nog even doorgaan en we glijden al SORTEREND, MINIMALISEREND en SCHOON MAKEND het nieuwe jaar in :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...