woensdag 23 december 2015

Versheid van EIEREN


Onze KIPPEN leggen al sinds lange tijd geen EIEREN meer, de dagen zijn qua licht te kort :-( Maar geen nood, de KIPPENBOER heeft nog altijd EIEREN te koop!

Nu hadden wij laatst dat 1 EI bedorven bleek te zijn :-( Gelukkig ontdekten we dit net op tijd! Het EI kwam in de steelpan met koud water boven drijven, we wilden namelijk een EITJE koken. Voordat dit bedorven EI in de groene bak belandde besloten we hem kapot te tikken, de stank die hier vanaf kwam sprak boekdelen...

Langs deze weg een paar KLEINE TIPS hoe jullie kunnen controleren of een EI nog EETBAAR is,  je weet het maar nooit... Het zou toch zuur zijn om door een bedorven EI tijdens de feestdagen ziek op bed te belandden :-(

1)Doe een ongekookt EI in een glas met koud water;
blijft het EI plat op de bodem liggen, dan is het EI kakelvers.
DIT EI = ZEER GOED EETBAAR!

2)Doe een ongekookt EI in een glas met koud water;
steekt het EI met de punt een beetje schuin omhoog, dan is het EI +/- 1 week oud.
DIT EI = GOED EETBAAR!

3)Doe een ongekookt EI in een glas met koud water;
steekt het EI met de punt helemaal naar omhoog, dan is het EI +/- 2 tot 3 weken oud.
DIT EI = EETBAAR!

4)Doe een ongekookt EI in een glas met koud water;
komt het EI boven drijven, het EI is oud en bedorven.
DIT EI = NIET EETBAAR! 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...