zondag 20 december 2015

Zondagse WOORDEN van JEZUS (35)


Goedemorgen lezers van onze blog,

Zien jullie het SCHILDERIJ op de foto's in dit bericht?
Het is een geschenk! Het is geschilderd door een oom van Marcel en hij heeft het ons geschonken. Wij zijn er erg blij mee, het is een erg mooi winters tafereel.

Hoewel het winterse weer op dit moment ver te zoeken is en het eerder voorjaar lijkt dan winter, wordt de "KERST-STRESS" er voor sommigen niet minder op. Ja, velen vieren het feestelijk, groots en uitbundig. Maar tegelijk brengt de KERST voor verschillende mensen spanningen met zich mee. Krijg ik alles op orde? Komen de gasten? Hoe zal het zijn? En bij anderen heersen gevoelens van eenzaamheid en leegte. Of is dit misschien wel de periode waarin men na een lange tijd  van werken eindelijk weer even vrij krijgt.

Wij kunnen verlangen naar het beeld dat geschetst is op dit SCHILDERIJ. En dan bedoelen wij niet alleen het mooie witte winterse tafereel, maar ook de rust die er van uitgaat.

Het KERSTFEEST staat voor de deur, het moment dat wij de geboorte van JEZUS herdenken. Hij werd geboren op een vreemde plaats, omdat zijn ouders stad en land moesten afreizen om hun bevolkingsgegevens op orde te brengen. Samen met honderden, zo niet duizenden andere mensen uit alle hoeken van het land kwam men samen in Bethlehem. Het moet wat chaotisch geweest zijn. Veel mensen op een plaats waar zij niet bekend zijn, vermoeid van de reis, misschien wel geïrriteerd. Hoe menselijk is dat? En te midden van al dat gedruis werd een jongetje geboren. Een jongen met een doel, een jongen met een missie.

Toen Hij jong-volwassen werd ging Hij vertellen over deze missie. Hij nodigde mensen uit om bij Hem te komen, wanneer zij vermoeid waren, en zich belast voelden door alles wat zij meegemaakt hadden. "IK ZAL JE RUST GEVEN", zei Hij.

Wij hopen dan ook dat je ondanks de drukte die KERST soms met zich mee kan brengen, kunt zien op dit jongetje en Zijn uitnodiging aan durft te pakken;

MATTHEUS 11 VERS 28
Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; 

Zo kan je genieten en rust vinden voor je gedachten, je lichaam en ziel. Je begeven in een oase van rust. En of die oase nu een tropisch geheel is met palmbomen of juist de stilte aan de rand van een bevroren plas met rondom bomen en een dik pak sneeuw. Je mag je uitstrekken naar Zijn rust...

Een FIJNE ZONDAG allemaal!

Marcel
en Suzanne

PS: Oom Rob maakt nog steeds schilderijen en wanneer u/jij interesse heeft in een schilderij van hem, dan kunnen wij u in contact brengen met hem. Ook verzoeken om iets te schilderen (duinen, zee, winterlandschappen enzovoort) zijn mogelijk