zondag 31 mei 2015

Zondagse WOORDEN van JEZUS (7)


Ook deze ZONDAG willen we een paar WOORDEN van JEZUS met jullie delen! Lezen jullie weer mee?

MATTHEUS 28 VERS 20

En zie,
Ik ben met u al de dagen,
tot de voleinding van de wereld.
AMEN.

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

zaterdag 30 mei 2015

Rainy day


Vandaag wilde de vrouw des huizes FRIESE GELE WOUDBOONTJES op het land in de grond stoppen. Maar niks hoor... het REGENDE & REGENDE, stormde en hagelde er lustig op los :-( Dus werd de KEET een schuilhut en werd er verlangend naar buiten getuurd of het nog droog zou worden? 

Het hazelnoten-bosje stroomde vol water, maar ook de bak met reeds ontkiemde bonen hagelde voor een deel kapot. Grote gaten werden geslagen in veel bladgroen en tal van takken waaiden hopeloos op de grond. Vele plassen met water vormden een treurig beeld. Het leek wel een slagveld!

Maar na REGEN komt toch altijd weer zonneschijn! Hoe blij en dankbaar is een mens dan wel niet :-) Terwijl manlief zijn broodnodige rust nam, zaaide de vrouw des huizes toch nog WOUDBOONTJES :-) Daarna konden we zelfs buiten eten aan de picknicktafel! 

Leuk dat jullie even mee wilde kijken in deze REGENACHTIGE DAG...

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

vrijdag 29 mei 2015

RABARBERJAM met een tic


Soms zijn er van die dagen die eigenlijk helemaal niet zo leuk zijn... Maar gelukkig wordt er tussendoor JAM gekookt :-) De zoete vertrouwde geur maakt een hoop goed! En als je er dan nog een scheutje RUM doorheen doet weet je helemaal niet wat je proeft :-)

Wat moeten we anders met een fles RUM? Wij drinken namelijk geen sterke drank. Maar op deze manier vervliegt de alcohol en wat achter blijft is een kostelijke smaak. Mmm... RABARBERJAM + RUM is echt heel erg lekker :-) 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE... 

donderdag 28 mei 2015

KABAAL


Het is een KABAAL lieve mensen... De ganse dag roepen hongerige MEESJES de longetjes uit hun lijfje. En vader en moeder KOOLMEES vliegen zich het ongans. Wat een vreugde dat dit vogelpaar ervoor gekozen heeft om bij ons de kleintjes groot te brengen :-)

Dit jaar is er een VOGELHUISJE veilig bovenin aan de voormuur van de schuur verkozen. Het rode huisje van vorig jaar staat er dit jaar leeg en verlaten bij. En nu is het wachten op de grote uittocht :-)

De BIJBEL leert ons ook nog een mooie les met behulp van de VOGELTJES...

MATTHEUS 6 : 26
Kijk naar de vogels in de lucht:
zij zaaien niet en maaien niet,
en verzamelen niet in schuren;
uw Hemelse Vader voedt ze evenwel;
gaat u ze niet ver te boven?

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...       

woensdag 27 mei 2015

Nog een SLA-PRAATJE


Kennen jullie deze variant van SLA al? Het is de ROMEINSE BINDSLA, de kroppen groeien mooi rechtop omhoog. Deze soort SLA is al eeuwen oud. De Romeinen lustten er destijds al pap van :-) Wij zijn er ook best over te spreken!

De vrouw des huizes heeft op het land een rij uitgepoot, voor nu mogen ze nog wat opdikken!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...

dinsdag 26 mei 2015

GLAZEN KAS


Achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE staat onze GLAZEN KAS. Die hebben we al jaren, met veel plezier mag ik wel schrijven. Waar zouden we geweest zijn zonder?

Enige weken geleden is deze ingericht met TOMATENPLANTEN. Ja... echt alleen TOMATEN :-) Ze groeien behoorlijk snel, er zijn ook al gele bloemen te zien in de koppen. Alleen zijn er nog zo weinig bijen te bespeuren :-( Het is een beetje te nat en te koud denken wij. Dus of het met de vruchtzetting lukken zal? 

Voorin de KAS staan nog twee kratten met PAPRIKA'S en PEPERS, stekjes wel te verstaan. Die zullen worden uitgeplant in de PLASTIC KAS. Er is nog geen gelegenheid om deze in te richten. 

Maar we wilden jullie een kijkje in de GLAZEN KAS niet onthouden, vandaar dat deze vandaag even extra wordt belicht.

En voor de liefhebbers... 
Hebben jullie al BLOEI in de TOMATEN?  

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...    

maandag 25 mei 2015

Knotsen van SLA


Ongelofelijk, hoe dit toch kan! In een paar dagen tijd (met afwisselend zonneschijn en regen) hebben ineens knotsen van KROPPEN SLA :-) We  zijn DANKBAAR voor deze oogst!

Achter ons KLEINE GRONINGSE HUISJE kun je wel merken dat het allemaal een stuk sneller gaat. De bakken staan hier veel meer beschut dan op HET LAND. En dat is maar goed ook :-) Anders zouden we er niet tegenaan kunnen eten. Nu kunnen we geleidelijk aan iedere week twee keer sla eten.

Voor de liefhebbers onder ons, de zaadjes zijn rond half maart gezaaid in een kweekbakje in de koude kas. Begin mei zijn de STEKJES in de volle grond gezet. En nu zijn ze mooi op dikte gekomen, klaar om te verorberen!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...