donderdag 28 januari 2016

DANKBAARHEID en loslaten


DANKBAAR ZIJN VOOR WAT WE HEBBEN ONTVANGEN EN PROBEREN OM ONBELANGRIJKE ZAKEN LOS TE LATEN ...

Het is "het onderwerp" waar wij de afgelopen 15 maanden veel over nagedacht hebben. Door ziekte en alles wat daaromheen hangt worden de dingen gewoon "anders".

Je wordt gevormd door de bergen die je moest beklimmen, maar ook zeker door de dalen waar je met kracht van boven doorheen kon gaan. Tijdens dit soort perioden denk je meer na over wat werkelijk van waarde is. Maar ook over de zaken die in de loop der tijd als ballast zijn opgestapeld. Door de ballast weg te doen komt er weer meer lucht en ruimte, want voor alles is een tijd. Zo is er ook een tijd om LOS TE LATEN. 

Soms zijn dat spullen die alles "te veel" en "te vol" maken. En soms zijn het gewoon ergerlijke zaken die nare herinneren met zich mee dragen.  

Maar boven alles moet de DANKBAARHEID de boventoon voeren aan Hem die het leven geeft. We moeten DANKBAAR zijn voor iedere dag die we uit genade mogen ontvangen. 

Trouwens, over "spullen" geschreven... Wij hebben in de loop der jaren best een aantal leuke spullen verkregen. Zie dit leuke antieke kastje nu eens. Al 17 jaar lang woont het kastje bij ons :-) Maar tegelijk is het aan ons de opdracht om met die spullen wat nuchterder om te gaan. Ze kunnen je immers zomaar weer ontvallen.

Daarom vandaag een post vol met DANKBAARHEID voor alles wat we door de jaren heen hebben mogen ontvangen. Het is wel eens goed om daar bij stil te staan. 

En zo probeer je als mens een soort van balans te vinden. Van sommige dingen moet je toch echt nu al afstand gaan nemen. Andere zaken brengen vreugde aan en wil je het liefst zo lang mogelijk koesteren.

Hoe dan ook, dwars door alles heen mogen we ons ten alle tijde verblijden in wat God ons toevertrouwd. Zelfs de diepe dalen kunnen je soms brengen op de plek waar je eigenlijk moet zijn. Daarom willen we proberen om de woorden en tekst hieronder verder mee te nemen 2016 in en door!   

DANKBAAR ZIJN VOOR WAT WE HEBBEN ONTVANGEN EN PROBEREN OM ONBELANGRIJKE ZAKEN LOS TE LATEN...    

1 THESSALONICENZEN 5 VERS 16, 17 en 18
Verblijd u altijd.
Bid zonder ophouden.
Dank God in alles.
Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u. 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...