vrijdag 1 januari 2016

Een NIEUWJAARS-schrijfsel


Wat is dat toch, dat we helemaal aan het begin van het NIEUWE JAAR plots talloze VERLANGENS en goede VOORNEMENS blijken te hebben? Het is een vreemd onderbuikgevoel en ik denk dat we er allemaal wel een beetje last van hebben :-)

Nou vooruit dan maar...

VERLANGENS en VOORNEMENS zijn er uiteraard twee! Het verschil zit hem in het verwachtingsvol uitspreken en het daadwerkelijk doen...

*Een groot VERLANGEN diep in ons binnenste is om GEZONDHEID te mogen ontvangen in het nieuwe jaar. Onze hoop en verwachting is gericht op Jezus. Daarom geven we dit verlangen aan Hem, in alle eerbied en nederigheid.

*Het VOORNEMEN om meer tijd te geven aan GEBED en AANBIDDING. Eigenlijk doet een mens dat altijd te weinig... Wat zou het mooi zijn om dagelijks biddend en aanbiddend door 2016 heen te mogen gaan. Hem zij de glorie, van nu aan tot in alle eeuwigheid!

*Het VERLANGEN om meer los te komen van de KOOPCULTUUR en het begrip MATERIALISME. Twee zaken waar onze samenleving mee is doorspekt! Simpel geschreven: minder kopen en minder materieel goed willen verzamelen / ontvangen. Gewoon eenvoudig blij zijn met dat wat je hebt. Ook is het een gegeven dat een mens minder nodig heeft dan we denken. Een leven en huis dat propvol is met spullen maakt echt niet gelukkiger.

*Het VOORNEMEN om GROENER te willen leven. Denk aan het nog meer besparen op gas, elektriciteit en water. Hoe kunnen we hier efficiënter en groener mee omgaan? Eerlijk is eerlijk, we zijn hiermee al best een heel eind op weg. Maar het is de vraag; wat willen we via dit kanaal delen en wat niet? In de beleving van velen zullen onze dagelijkse beslommeringen op dit gebied misschien best extreem over kunnen komen :-)

*Het VERLANGEN om meer in "ZIJN SCHEPPINGSPRACHT" (natuur) te verblijven. Hoe kunnen we dit optimaal realiseren? Vorig jaar kocht de vrouw des huizes hier in het dorp een heuse tweedehands TENT met een vooruitziende blik :-) Helaas deed de gezondheid roet in het eten vallen. Maar het nieuwe jaar brengt hopelijk nieuwe kansen! Zouden we hiermee echt meer en dichter in de natuur kunnen verblijven?

*Het VOORNEMEN om het "GEZOND-ETEN-PATROON" voort te zetten. Dat wil zeggen, heel veel groente eten, maar ook het nodige fruit + noten en zaden. Minder vlees dus voor manlief en voortzetting van het bijna vleesvrije dieet van de vrouw des huizes. Alles bij voorkeur het liefst zelf verbouwd / van eigen erf en 100% biologisch (groente, fruit, eieren, noten en zaden)

*Het VERLANGEN om te ontdekken of er meer enthousiaste lieve mensen bestaan die naast vreugdevol hun geloof beleven ook interesse hebben in meer groen te leven, meer zelfvoorzienend proberen te zijn, gezonder willen eten, consuminderen en dichter bij de natuur willen leven?

Zou het God niet eren als we met meer respect met deze zaken zouden omgaan? Boven alles hebben we Hem zo nodig om hierin wijsheid te mogen ontvangen. Om in Zijn liefde te verblijven en onder Zijn bescherming de juiste keuzes te mogen maken.

Lieve mensen; "BE BLESSED", ook in 2016!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...