zaterdag 16 januari 2016

Indiase GROENTE-PANNENKOEK


Dat is weer eens iets anders, zo'n Indiase GROENTE-PANNENKOEK :-)

Het bijzondere is dat er als basis ERWTENMEEL is gebruikt in plaats van de vertrouwde patentbloem. Het resultaat werd een kruidige zeer voedzame koek. Mmm... en lekker :-)

BENODIGDHEDEN *INDIASE GROENTE-PANNENKOEK * 4 PERSONEN
*400   gram gele erwtenmeel
*1 1/2 theelepel baksoda
*3       theelepels Surinaamse Hindostaanse kerrie masala
*2       theelepels zeezout
*1-3    eetlepels tomaten-chilisaus (zelfgemaakt)
*3       eetlepels citroensap
*350  gram diepvries doperwten (moestuin)
*3       winterwortels geraspt (moestuin)
*2       uien in kleine stukjes gesneden (moestuin)
*3       tenen knoflook uitperst (moestuin)
*         kokosolie voor invetten (keramische) koekenpan 
*         hoeveelheid water om tot een juiste dikte te komen 
*         naar behoefte crème fraîche

In principe kun je in een keramische pan zonder olie bakken. Maar persoonlijk vind ik dat deze koeken toch wat beter te bakken zijn in een klein beetje kokosolie.

BEREIDING
*Meng meel + alle droge kruiden door elkaar in mengkom
*Meng zoveel water bij tot mooi beslag ontstaat
*Mix eventueel het beslag kort
*Kook doperwtjes gaar en rasp rauwe wortel
*Meng groente door beslag + citroensap + saus
*Snij uien in stukjes
*Pers knoflook uit boven koekenpan die is ingevet
*Bak geheel even kort tot glazig
*Meng ui/knoflook-mengsel door beslag
*Neem soeplepel + beslag
*Doe in ingevette pan en verdeel
*Bak dikke kleine ronde pannenkoekjes
*Bak rondom mooi goudbruin door te keren
*Serveer met klodder crème fraîche + tomaten-chilisaus
 (of met een lekkere chutney)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...