vrijdag 5 februari 2016

Groener leven: REGENWATER deel een (4)


Nu komt het hoor... jullie krijgen vast en zeker ogen als schoteltjes :-) Toen ik eens met iemand deelde dat wij REGENWATER intensief voor veel doeleinden gebruiken vertelde zei dit ook aan haar kinderen. En wat nu zo grappig was, ze waren zo verbaasd en kregen ogen als... :-) 

Maar wat wij nu zo goed vinden is dat als je kinderen dit soort dingen vroeg vertel ze leren dat schoon gereinigd drinkwater niet zo vanzelfsprekend is als dat het lijkt. Daar moeten we zuinig mee omgaan! Sowieso scheelt het ook in je portemonnee als je REGENWATER inzet naast het gereinigde betaalde leidingwater. 

Wisten jullie al dat je echt zoveel kan doen met REGENWATER? Uiteraard moet je dan wel de beschikking hebben over een regenton want anders kom je niet zo ver.

Stel je hebt een regenton... Zet dan gerust maar eens een KAN met REGENWATER bij de wasbak of op het aanrecht. Was vervolgens je handen keer op keer met dit water. Je zult versteld staan hoe zacht je handen worden door het wassen met hemelwater. Kennelijk worden je handen droog van leidingwater, door de toevoegingen misschien?

Trouwens... het is ook verbazingwekkend als je gaat ontdekken hoeveel water er doorheen gaat op een dag, alleen al door dat handen wassen.

Een volgende keer volgen er meer REGENWATER-VERHALEN... :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...