zaterdag 6 februari 2016

Groener leven: REGENWATER deel twee (5)


Gisteren hadden we het hier op deze plaats al over REGENWATER.

En uhhh... liefhebbers van VAATWASSERS en dergelijke techniek stoppen hier... :-) 

AFWASSEN met REGENWATER is ook een hele goede optie! Als je dan ook nog een houtkachel tot je beschikking hebt kun je hier heel eenvoudig REGENWATER op warmen in een ketel. En het is zelfs zo... als je een vaat hebt die niet al te vet is, en je deze direct weg wast, het mogelijk is om dit met KOUD REGENWATER te doen. De vaat wordt door te wassen met koud water ook brandschoon, echt waar!

Uiteraard moet je REGENWATER niet opdrinken! Maar zolang je het inzet voor uitwendige "reiniging" voor lichaam of materieel is het geen enkel probleem. Als je buiten in de regen loopt en het hemelwater contact maakt met de huid wordt je toch ook niet direct ziek?  

Gek? Welnee... proberen om ietwat groener te leven is gewoon een hele bijzondere uitdaging :-) Ook is het geweldig om te leren dat je met minder toe kan. De hoeveelheid luxe die onze westerse samenleving kent is mooi, maar als het plots om wat voor reden dan ook weg zou vallen...

Het is goed om over deze dingen op zijn minst eens na te denken. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te ondernemen :-)

Het is uiteraard wel een treurig gegeven dat nog bijna 1 miljard mensen geen toegang heeft tot GEZUIVERD DRINKWATER :-( Wat zijn wij dan bevoorrechte mensen!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE... 

*Later in "groener leven" zal er nog een verhaaltje volgen over de ontdekkingstocht in de wereld die afwasmiddel heet*