maandag 22 februari 2016

OPGESTART met moestuinieren


Het moestuin-seizoen is "OPGESTART" hier aan de keukentafel. Het is nog maar een heel klein en wankel begin, maar de eerste stapjes zijn gezet, hoerrraaa!

De TUINBONEN staan in de week, slechts voor 1 nachtje, dat is genoeg. Ieder jaar piekert de vrouw des huizes er ook altijd een beetje over :-( Zou het dit seizoen allemaal wel gaan lukken? Het is altijd weer een hele uitdaging en er kan ook best veel mis gaan. 

In "MOESTUINIEREN" zit eigenlijk het hele leven verweven. Je leert om te gaan met de principes van het zaaien, goed verplegen en verzorgen is een eerste vereiste. Soms kom je in de fase van afharden, daarna volgt de fase van het loslaten. En heel soms mag je het geheel weer teruggeven! Dat is niet altijd even leuk en gemakkelijk, maar ook dat hoort erbij. Wij zijn slechts een piepklein stukje van dit grote geheel, andere partijen (dieren) voegen zich soms zomaar in zonder te vragen. Maar is het eigenlijk allemaal wel van ons? 

Ooit leerde we van een oudere Duitse dame: je moet je tuin goede morgen en goede avond zeggen. Dan pas zal je overvloedig vrucht dragen :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...