zaterdag 20 februari 2016

Overige VOORRAAD en boodschappen doen


Wij houden niet van "boodschappen doen" :-( Nee, echt helemaal niet! Vandaar dat wij altijd een flinke basis aan VOORRAAD erop na houden naast het zelf verbouwde voedsel. Daarentegen zijn we wel dol op koken en op het experimenteren met gezond voedsel. Manlief is dan met name van het "voorproeven" en "opeten", maar de gezelligheid van het uitgebreid kokkerellen kan ook hij zeer waarderen :-) 

Als je een beetje uitpluist wanneer bepaalde producten in de aanbieding zijn kun je juist dan een ruime slag slaan. En hoe groter je de dingen inkoopt hoe minder vervelend verpakkingsmateriaal er aan te pas komt. Vooral "plastic" is natuurlijk een grote boosdoener :-( We proberen daar wel op te letten. De verontrustende verhalen over de zeeën die vol raken met plastic en de piepkleine deeltjes die overal terug te vinden zijn maken ons niet blij :-(

Soms komt het voor dat we drie weken lang niet in een winkel zijn geweest. Wat ons betreft is dit het meest gelukzalige gevoel dat bestaat. Want kopen maakt natuurlijk helemaal niet gelukkig :-)  

Gisteren schreven wij jullie hoe het er op dit moment voor staat op het gebied van zelf verbouwde groenten en fruit. De droom om meer zelfvoorzienend te willen leven is nog altijd springlevend! Maar helaas kunnen we niet in alles zelf voorzien of het uit de directe omgeving/buurt halen, hoe graag we dat ook zouden willen.

Wat houden wij aan overige VOORRAAD?

Sowieso...
BOTER, KAAS & EIEREN :-)

*honing, palmsuiker + een kleine voorraad witte suiker :-( 
*rozijnen en dadels
*ruwe cacao
*kokosolie, kokosmelk en geraspte kokos
*amandelmeel
*havermout
*speltmeel (volkoren) - broodbakmix
*maiszetmeel
*tarwebloem
*meel om pap mee te koken
(een mix van gemalen tarwe, haver, rijst, gerst, rogge, mais en gierst)
* ongebrande noten (cashewnoten, walnoten)
*zaden en pitten
(lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten)
*blikjes tonijn en ansjovis
*kip (borstfilet, dijfilet, bottenvlees voor soep)
*rundergehakt
*Belgische mayonaise
(zonder ongezonde e-nummers + koolhydraatarm)
*pasta en rijst
(volkoren)
*kikkererwten
*sojamelk
*natriumbicarbonaat
*heel veel kruiden en een stuk verse gember
*losse groene thee
*pure chocolade (reep)

Onze voorkeur gaat uit naar BIOLOGISCH, maar helaas kunnen we ook hierin niet voor de volle 100% ons ideaal volgen. Het is financieel niet haalbaar om alles BIOLOGISCH aan te schaffen. Sommige producten kopen we slechts 1 x per jaar in, zodoende hoeven wij ons qua tijd niet zoveel bezig te houden met "kopen" en "boodschappen doen".

Verder zijn de klassieke pakjes en zakjes van sausjes tot soepjes in zijn geheel niet meer bij ons te vinden, op een krijgertje na. Nagenoeg alles wordt hier vers bereidt. We hebben zo de ervaring dat dit veel beter bevalt. Inmiddels zijn we hier helemaal vertrouwd mee geraakt :-) 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...