zaterdag 13 februari 2016

PALMKOOL, rauwe versie


Het is bekend dat kool in zijn algemeenheid enorm gezond is. Bij ons staat vers geoogste PALMKOOL nog altijd met veel plezier op het menu!

Omdat dit ongekookt helemaal barstensvol met vitaminen, mineralen en anti-oxidanten zit kiezen wij er nogal eens bewust voor om dit rauw te eten. Eerlijk is eerlijk, RAUWE PALMKOOL smaakt van zichzelf niet heel lekker. Maar je kunt het wel lekker maken :-)

Denk dan aan een overheerlijke smoothie met RAUWE PALMKOOL, sinaasappelsap en banaan. 

Of een romige gekruide puree van gekookte pompoen met hier doorheen geschept fijn gesneden RAUWE PALMKOOL.

Maar ook gevulde eieren, met als vulling een mengsel van eigeel + koolhydraatarme / e- nummervrije mayonaise (denk aan Belgische mayonaise van Albert Heyn of Aldi) + kerry-kruiden + fijn gesneden RAUWE PALMKOOL, zijn overheerlijk!

En wat dachten jullie van tonijnmousse die bestaat uit een blikje tonijn op water (let op: water afgieten), 3 a 4 stuks ansjovis, een paar eetlepels koolhydraatarme + e-nummervrije mayonaise (denk aan Belgische mayonaise van Albert Heyn of Aldi) afgemaakt met fijngesneden RAUWE PALMKOOL.  

Een laatste pluspunt is dat je energie krijgt van RAUWE PALMKOOL. Het voelt gewoon heel erg goed :-) Nee... die PALMKOOL gaat bij ons voorlopig nog niet van het menu!

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...