dinsdag 31 mei 2016

Eenmaal THUIS en het PLAATSJE


Eenmaal THUIS zagen we dat er in die paar dagen van afwezigheid een heleboel was veranderd! De warmte had een ware metamorfose veroorzaakt. 

Zo was de winterprei van het vorige seizoen plots doorgeschoten. Die werd snel afgeknipt en in een kan op het PLAATSJE gezet. Het is immers heerlijk om zoveel als mogelijk weer te gebruiken, te hergebruiken of een nieuwe bestemming te geven. Weggooien doen wij hier niet zo snel. 

Ook zien jullie op het PLAATSJE de kleine boompjes staan, die hebben we destijds gratis gekregen van een bouwmarkt na kerst. Zijn ze niet schitterend, ze maken het plaatsje net even groener. En dat hebben wij (en de vogeltjes) maar al te graag :-) Groen, groener, groenst... 

En ook dit jaar heeft de vrouw des huizes weer heel veel bloemen (gele afrikaantjes, asters, geraniums, strobloemen, margrieten, vlambloemen/phlox, zonnebloemen enzovoort) zelf opgekweekt vanuit zaad. Het is een voordelige manier om veel bloei om je heen te vergaren. Het enige nadeel is dat de bloei zelf wat langer op zich laat wachten. Planten die je koopt in de winkels zijn in de winter al opgekweekt in verwarmde kassen, deze staan een stuk eerder in bloei.

Maar wij hebben geduld! Zie die gezellige geraniums nu eens met hun mooie zachte blaadjes. Hier en daar zit er een beschadiging op door de hagelbuien van enige tijd geleden. De bloemen komen nog, wacht maar af :-)  

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...