maandag 20 juni 2016

HOF VAN GENADE, net even na half juni; VAK 1


Van achter naar voren lopen we de VAKKEN van de MOESTUIN af, zoals jullie al konden lezen in een vorig bericht. Dit achterste vak is nog niet zo lang in gebruik voor de MOESTUIN. 

Met heel veel moeite zijn in het voorjaar hier de taaie graszoden nog afgestoken. Daaronder bevonden zich hele lange wortelstelsels van kweekgras.

Het verwijderen van deze wortels is zo'n beetje het naarste klusje wat bestaat. Je moet namelijk na het afsteken van de zoden nog eens heel diep spitten en stukje bij beetje met je handen de vaste kleigrond uit elkaar plukken om de wortels er tussenuit te pluizen. Slechts 1 klein stukje dat achterblijft groeit in rap tempo door en maakt dat je snel weer een wijd vertakt grasstelsel hebt :-(

Het duurde even... Maar toen mocht ook dit VAK in de ring :-)

Bijna de helft is rijkelijk gevuld met grote COURGETTE-PLANTEN. Het is zo leuk om verschillende soorten te kweken. Dat maakt dit vak tot een waar feestje :-) Achter de COURGETTES groeien KOMKOMMERS die geschikt zijn om buiten te staan. Weer daarachter staan hele zielige AUGURKENPLANTJES :-( Ze hebben al van alles meegemaakt, het is de vraag of ze ons vruchten gaan brengen?

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...