dinsdag 7 juni 2016

PEULTJES; kleine ZEGENINGEN om van te smullen


Al weer ruim twee weken lang smullen we herhaaldelijk van PEULTJES uit de moestuin. Stuk voor stuk, peultje voor peultje zijn het allemaal kleine ZEGENINGEN van hierboven :-)

Wisten jullie dat ze, als ze nog heel klein en dun zijn, ook bijzonder goed rauw gegeten kunnen worden? De zachte, zoete smaak en de knapperige beleving zullen je verrassen. 

Wij combineren PEULTJES bij vele gerechten. Zelfs op een huisgemaakte pizza met een amandelbodem hebben ze een rol mogen spelen. Maar ook in de soep doen ze het goed. Zelf getrokken kippenbouillon met daarin geplozen kip (vlees van de botjes afgehaald), rode kidneybonen en PEULTJES passen heel goed bij elkaar.

We zien zelfs hun einde al weer naderen :-( Laten we daarom "nu" nog maar even extra van deze kleine ZEGENINGEN genieten :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...