zaterdag 11 juni 2016

SMALLE WEEGBREE op het menu


Soms heb je dat... Je wilt zo graag al je groenten zelf verbouwen. En dan komt de dag dat je iets "groens" en iets "vers" wilt eten. Uiteraard ook onbespoten en het mag niets kosten. Maar de kroppen sla in de moestuin zijn nog niet op dikte en de snijbiet moet eerst weer aangroeien. Wat doe je dan?

In de laantjes op de HOF VAN GENADE groeit de SMALLE WEEGBREE in overvloed :-) Dat is het antwoord op dit probleem! Wat een voorzienigheid :-) We hebben het al verschillende keren uitgeprobeerd en wel met succes. Zonder ervoor te hoeven ploeteren is daar die beeldschone smaakvolle SMALLE WEEGBREE. 

Jonge malse blaadjes uit het hart van de rozet getrokken, en het liefst pas opgekomen nadat het gras is gemaaid zijn echt kostelijk! Deze blaadjes smaken zacht, oudere blaadjes kunnen ietwat bitter en taai aandoen. Je kunt de blaadjes rauw eten, stoven of meebakken in gerechten. En de smaak? Die lijkt op spinazie!

Mmm... Ze zijn qua vitaminen en mineralen ook een aanrader; B, C, kiezelzuur, kalium en zink-rijk. Wij vinden de smaak het lekkerst uitkomen als het blad heel fijn gehakt is met een groot hakmes. 

Hoe voordelig en gezond wil je het hebben?

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...