vrijdag 17 juni 2016

ZELF - DOEN mijmering


Vandaag de dag kun je voor iedere handeling bijna wel een apparaat kopen. En die gaat het klusje dan voor je klaren. Of wat dacht je van al die kant en klare producten die te koop zijn zodat jij daar bijna geen tijd meer aan kwijt bent en geen werk meer van hebt...

Omdat onze maatschappij overloopt van drukte en weinig tijd vinden dit soort zaken gretig aftrek. Maar uiteindelijk kosten al deze zaken geld, want eigenlijk gaat het daar natuurlijk allemaal om! 

Toch kunnen sommige handelingen die tijd kosten en werk geven buitengewoon ontspannend uitpakken. Neem nu het ophangen van een wasje in de stralende zon met de fluitende vogels om je heen! Vooral in het voorjaar en tijdens de zomermaanden is dit buitengewoon goed te doen. Al drogen wij onze wasjes ook in de winter gewoon aan de lucht in huis, dat gaat ook best goed hoor :-) 

En zien jullie de sla op de tuintafel liggen? De krop is met liefde schoongemaakt en blaadje voor blaadje los gesneden. Het is bijna "therapeutisch ontspannen" :-) 

Jammer toch dat we al die "gewone dingen" aan het kwijt raken zijn. Althans zo lijkt het... ZELF - DOEN kost niet alleen tijd, het geeft ook ontspanning en scheelt geld. En weet je, op die manier kun je met veel minder geld toe :-) Ik geloof dat deze zin "Gronings" is, schrijft de voormalig westerling. Ha ha... maar jullie snappen de strekking van deze mijmering, toch?

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...