donderdag 7 juli 2016

COURGETTE-dagen


Wonderlijk genoeg zijn er veel COURGETTES oogstbaar! En dat met al die nattigheid. Naast hier en daar een rot geworden exemplaar zijn er nog genoeg goede vruchten over. Zelfs zoveel dat manlief mij soms aankijkt of we echt weer COURGETTE moeten eten :-)

Daarom werd er een simpele en zeer snel te maken COURGETTE-SOEP uitgevonden. Het resultaat was verrassend anders en zo lekker! 

Door twee redelijk grote (door de vele regen) vers geoogste COURGETTES fijn te snijden (met schil) en te smoren (ongeveer 10 minuten) in een blikje kokosmelk (e-nummer-vrij) met anderhalve biologische bouillon-tablet voor kippensoep heb je direct een fantastische basis!

Vervolgens maakte de staafmixer het geheel glad en zijdezacht. Een hele grote hand met gebakken uitjes + een pakje fijn gesneden gegrilde kipfilet (worst voor op brood) met nog een verdwaalde lente-ui brachten vier grote kommen met kostelijke soep voort... 

Wat wil een mens nog meer; en anders, en simpel, en snel :-) 

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...