maandag 25 juli 2016

GELE BONEN uit de Hof van genade


De GELE BONEN op het land (Hof van genade) waren plots in grote getale "klaar" :-) Ooo en wat zijn die toch lekker! De zacht zoete smaak geeft deze soort een extra bonus. Zodoende werd er geplukt en geplukt...

Uiteraard aten we dezelfde avond nog GELE BONEN :-) De rest mocht geblancheerd en wel in de vriezer belanden. Sperziebonen hoef je slechts 2 minuten te koken (blancheren), daarna moet je ze goed afkoelen met ijskoud water voordat ze in de vriezer bewaard kunnen worden.

Op het land laten de appelbomen hier en daar ook wonderlijk mooie vruchten zien. En zien jullie de volheid van al de tinten groen bij elkaar? Dat heb je alleen deze tijd van het jaar, eerder is nog niet alles volgroeid. Later in het seizoen krijg je alweer te maken met de aftakeling.

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...