zaterdag 9 juli 2016

Wederom COURGETTE-dagen


Ja ja... we eten gewoon lekker door! We zitten namelijk in de COURGETTE-dagen :-) Hier zijn de leuke BOL-COURGETTES weer, ze laten zich zo fijn vullen als ze eenmaal zijn uitgehold.

Door met een scherp keukenmesje een kapje af te snijden van de bovenkant kun je beginnen met uithollen. Ik snij altijd met datzelfde scherpe mesje ook een ring langs de schil, met nog voldoende vruchtvlees aan de schil. Vervolgens is het bolletje gemakkelijk uit te hollen met een gewone lepel. Het is een kwestie van lepelen...

Met de vulling kun je eindeloos variëren. Denk aan een pittige curry. Of een groentemengsel met oude kaas er doorheen geraspt + gekruide risotto. Ook is op smaak gebrachte gehakt (kruiden) met kaas, ui, pompoenzaden en een beetje tomatenketchup een heerlijke combinatie. 

Breng de gegaarde vulling in de uitgeholde COURGETTE en plaats hem in een voor-verwarmde oven van 200 C, na ongeveer een klein half uur is de COURGETTE gaar.

En we houden nog steeds van COURGETTES :-)

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...