woensdag 21 september 2016

TAART met APPELS (2)


Eigenlijk is dit meer CAKE met APPELS in een TAARTVORM :-) En wel rijkelijk gevuld met simpele basisingrediënten. Smullen jullie mee? 

Tenminste als jullie ook te maken hebben met een royale APPELOOGST. Om ons heen hebben verschillende lieve mensen ons APPELS toebedeeld dus mag (en moet :-) ) er weer heerlijk worden gebakken met deze fijne vruchten.

BENODIGDHEDEN
hoeveelheid (zure) appelschijfjes die bovenste laag in springvorm kunnen bedekken
150 gram patentbloem
3 grote eieren
50 gram maizena
150 gram suiker
1/2 zakje vanillesuiker
2 theelepels bakpoeder
200 gram roomboter + extra om in te vetten
springvorm
eventueel vers geklopte slagroom

-Warm oven voor op 180 graden Celsius
-Vet springvorm in met boter
-Roer boter + suiker zacht knisperig in grote kom
-Roer vervolgens 1 voor 1 eieren er doorheen
(kan eventueel even kort mixen)
-Meng in tweede kom bloem, maizena en bakpoeder
-Roer en meng poedermengsel onder vloeibare mengsel
-Giet beslag in ingevette vorm
-Schil appels en ontdoe van klokhuis
-Snij appels in partjes
-Druk partjes in beslag (horizontaal, rechtop, niet plat)
-Plaats geheel drie kwartier in oven
-Prik met houten prikker ter controle
-Dek af met aluminiumfolie en verleng baktijd eventueel met 15 minuten

Die laatste verlenging hangt sterk af van het type oven, bij onze elektrische oven met boven- en onder-warmte is er sprake van 60 minuten baktijd. Het laatste kwartier moet er dan afgedekt worden.  

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...