vrijdag 9 september 2016

WITTE KOLEN schaven


Al heel wat weken geleden kwam er wat WITTE KOOL van het land. Het was niet veel en de KOLEN waren niet dik, maar ze mochten er zijn :-) Lang leve de regenachtige zomer en de vele slakkenvrienden... :-(

Vervolgens werden de KOOLTJES keurig bewaard in de schuur, wat trouwens goed kan met deze soort. Toch bemerkte ik dat er wel iets mee moest gaan gebeuren. Het zou toch zonde zijn als de voorraad verloren zou gaan. Dus werd de KOOLSCHAAF uit het stof getrokken en aten we diezelfde avond nog rauwe KOOLSALADE. Heel simpel en snel bereidt met ingrediënten die altijd wel in huis zijn.

De salade zag er als volgt uit:
Zeer fijn geschaafde WITTE KOOL met een beetje sla-saus er doorheen geschept, een zacht zure appel in dobbelsteentjes gesneden, plus een handje rozijnen, tezamen met twee eetlepels pompoenzaden.

Dit alles bij elkaar maakte een kostelijke SALADE :-) Hoe simpel kan het zijn...

De rest van de geschaafde KOOL is kort geblancheerd en in de vriezer gestopt.

LIEFS vanuit ons KLEINE GRONINGSE HUISJE...